2 Dagar
Length
2025 Kommer snart
Season
Minimum 2 pers
Group Size
Tält
Accommodation

Upplev midvinternattens köld! Norrskenet som flammar över himlavalvet och elden som värmer och lyser upp vår vildmarkstillvaro. Lev livet som en hundspannsförare på en övernattningstur med hundspann under två dagar och en natt.

Följ med på en övernattningstur med hundspann och lär dig ta hand om och köra ”ett eget” hundspann med våra snälla och kärleksfulla huskies. Färdas i Jokkmokks djupa skogar och spendera en natt i ett canvastält med vedkamin mitt i skogen eller i en timmerstuga utan elektricitet och rinnande vatten.


PLATS

Turen startar och avslutas i Jokkmokk

» Hur du reser hit

INKLUDERAT I PRISET

Erfaren hundspannsguide
Individuellt hundspann med utrustning
Varm overall, stövlar, mössa och vantar
Sovsäck och utrustning för turen
Alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 2
En natt i canvastält eller stuga


EJ INKLUDERAT I PRISET

Resa samt transfer till och från Jokkmokk
Reseförsäkring


TILLVAL

●   Övernattning på Hotel Akerlund natten före och/eller efter din övernattningstur med hundspann
Vi rekommenderar att du ankommer till Jokkmokk dagen före turen startar så att du inte riskerar att missa turen ifall ditt flyg/tåg etc skulle vara försenat.


BOKA NU!

INNAN DU BOKAR, var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

»Vad som krävs för att följa med på denna tur

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Bokningsvillkor

1-2

Två dagars hundspannskörning och övernattning i det vilda

Ankomst till vår kennel i Skabram. Här får ni låna overall, varma stövlar, mössa och vantar innan ni får instruktioner om hur man kör en hundsläde och hanterar hundarna.
Efter vi tillsammans selat på alla huskies så startar vi iväg med hundspannen och kör tills det är dags för lunch. Vi tillagar lunch över öppen eld innan vi fortsätter och kör vidare ut till vårt canvastält med kamin eller en vildmarksstuga där vi ska spendera vår natt.
Möjlighet att prova snöskor finns under eftermiddagen/kvällen. Vi matar och sköter om hundarna tillsammans innan vi själva äter middag.

Nästa dag ordnar vi med frukost och packar sedan ihop och selar ut hundarna framför slädarna och startar iväg. Vi stannar för lunch och beräknar vara tillbaks i Jokkmokk ca kl. 15.00.

För vem?

Du behöver en viss konditionsnivå och fysisk kapacitet för att kunna köra ett hundspann och delta på denna tur.
LÄS DETTA INNAN DU BOKAR: »Vad som krävs för att följa med på denna tur

Minimiålder är 18 år

Du behöver ingen tidigare hundspannserfarenhet men du måste tycka om djur och känna empati för dem.


Turförhållanden:

Canvastältet värms den upp av en vedkamin och vi sover alla i samma tält på renskinn i varma sovsäckar. Alla delar på ett och samma utrymme blandat män och kvinnor. Om natten spenderas i stuga så värms den upp av ved, är utan elektricitet och rinnande vatten. Utedass finns vid stugan men vid tältet gräver vi hål i snön.


Plats:

Turen startar och slutar i Jokkmokk

» Hur du reser hit

Datum:
2025 kommer snart

Gruppstorlek: Minimum 2 deltagare

INNAN DU BOKAR, och var noga med att du läst all information under flikarna PROGRAM och VIKTIG INFO så du vet och vad som krävs av dig som deltagare.

»Vad som krävs för att följa med på denna tur

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen och bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order. Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas.

» Bokningsvillkor

» Syns inte bokningsformuläret? Klicka här!

Tour Reviews

6 juni, 2023

Wonderful trip, an amazing experience! (review fr TripAdvisor)
My family and I had an amazing time on the overnight dogsled tour. Stina and Matti were excellent guides from the start. They helped us schedule the tour within the small window we were planning to be in the Luleå/Jokkmokk area, and they provided us with guidelines to make sure we were prepared for the trek. Matti — our guide for the tour — kept us safe and laughing throughout the two-day trip. The sights were incredible, the experience unforgettable, and the dogs were absolutely lovable. Definitely recommend!!! /Evan M

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.