Kanot i Pärlälvens Naturreservat (3-14 dagar)

Pärlälvens Naturreservat är utan tvekan ett riktigt vildmarksområde! Här träffar man färre människor än i självaste Sarek Nationalpark. Man kan spendera allt från en helg till några veckor i detta område där man kombinerar paddling med friluftsliv, vandring och fiske.

Sjön Karats är långsmal och sträcker sig ca 25 km från öst till väster. I öster är det flacka områden med öar och skär. Västerut tränger dalen ihop sig och små lågfjäll kantar sjön. Här växer varierade skogar. Allt från gamla tallskogar till lövskogsområden, fjällbjörkskog och kalfjäll.

Från Karatssjön kan man lyfta kanoterna/kajakerna förbi Lillselet där det finns strömsträckor med fors. Ovanför älven fortsätter nästa sjö, Peuraure som är lika stor som Karats.

Kanotturer i Pärlälvens Naturreservat kräver god friluftsvana. Här saknas markerade leder, det finns ingen mobiltelefontäckning i stora områden, det är långt till hjälp och få människor färdas här. Var vaksam på att det kan blåsa upp relativt snabbt på sjön med riktigt höga vågor som resultat, paddla därför alltid nära land.

För information kring fiskeregler och för köp av fiskekort: www.natureit.se
För att paddla i Pärlälvens Naturreservat behöver du ”Fjällkartan BD11 Tjåmotis”.

Har du inte tillräckligt med erfarenhet eller friluftsvana så erbjuder vi en veckolång guidad paddeltur i området. » Mer info om Kanotäventyret

Karta över Karatssjön


Visa Pärlälvens naturreservat (paddling) på en större karta

Karta över Peuraure


Visa Pärlälvens naturreservat (paddling) på en större karta
» Priser och Bokning