Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Övernattningstur med hundspann i norrskenets land

Upplev ylande slädhundar

Upplev midvinternattens köld! Norrskenet som flammar över himlavalvet och elden som värmer och lyser upp vår vildmarkstillvaro. Lev livet som en hundspannsförare under två dagar. Lär dig ta hand om och köra ”ett eget” hundspann med snälla och kärleksfulla huskies och spendera en natt i ett canvastält med vedkamin eller i en timmerstuga mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten.

Dag 1 – 2 Två dagars hundspannskörning och en övernattning i det vilda.
Vi startar på förmiddagen från Jokkmokk med hundspannen och kör ut till en stuga/canvastält där vi övernattar. Möjlighet att prova snöskor finns under eftermiddagen/kvällen. Hundarna matas och sköts innan vi själva äter middag.
Du får köra ett ”eget” hundspann och får insikt i hur man sköter och handskas med slädhundar. Vi beräknar att vara tillbaks i Jokkmokk ca kl. 15.00.

Fakta

Pris: 5900 Sek/person. Minst 2 personer
December – Mars 2017/2018

Ingår i priset: Eget hundspann, overall, varma stövlar, mössa och vantar, sovsäck. En natt i canvastält eller stuga, lättare lunch, middag och frukost samt en erfaren hundspannsguide.

Ej inkluderat i priset: Resa samt transfer till och från Jokkmokk (turen startar och slutar i Jokkmokk), reseförsäkring och alkoholhaltiga drycker.

Turförhållanden: Svårighetsgrad; Alla aktiviteter är lätt till måttligt ansträngande.
Spenderas natten i stuga så sover vi i mix rum blandat män och kvinnor. Stugorna värms upp av ved, är utan elektricitet och rinnande vatten. Om natten spenderas i canvastält så värms den upp av en vedkamin och vi sover alla i samma tält på renskinn i varma sovsäckar. Utedass finns vid stugorna men vid tältet gräver vi hål i snön.
Ingen tidigare hundspannserfarenhet krävs men du måste tycka om djur och känna medkänsla för dem.

Hur fysiskt krävande kommer det att vara?

Hur fysiskt krävande det kommer att bli beror mycket på hur snö och väderförhållandena blir under turen. Men, att köra hundspann kräver att du har god balans och är i någorlunda god fysisk form. I uppförsbackar och tunga snöförhållanden måste du hjälpa hundarna genom att sparka bredvid släden och ibland också springa och putta släden i branta uppförsbackar.
Du måste också ha i åtanke att du kommer att vara fysiskt aktiv utomhus i kyla under många timmar per dag. Våra turer är inte tillrättalagda turistiska äventyr utan riktiga upplevelser där alla jobbar som ett team och hjälps åt med allt från att ta hand om hundarna, matlagning, i- och urlastning av slädar, hämtning av vatten etc.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år.

Share