Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

KORTA HUNDSPANNSTURER VINTER 2018/2019

Följ med på någon av våra kortare turer. Dessa sträcker sig från någon timme upp till en hel dag. Vanligtvis utgår vi från att du åker sittandes på stora hundslädar som körs av oss. Du får lära dig mer om naturen, hundarna och livet här i norr och får chansen att lära känna våra siberian huskies som individer. På heldagsturen får du möjlighet att köra eget spann.
Priser gällande vintersäsongen 2018/2019ENTIMMESTUR MED HUNDSPANN
En kortare prova-på-tur med hundspann där vi kör och ni åker sittandes på slädarna som dras av slädhundar.
Pris: 1000 Sek/person
I priset ingår: overall och varma stövlar, plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 1 timme.
Minimiålder är 6 år
Bokning på förfrågan:I SKOGSLANDET MED HUNDSPANN, 3 TIMMAR
Upplev känslan av att susa fram genom den lappländska naturen bakom ett gäng starka slädhundar. Här får du chansen att lära dig mer om naturen, hundarna och livet här i norr.
Vad döljer sig i de djupa skogarna runt Jokkmokk?
Färden går över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom snötäckta skogar, och vi berättar om landskapet som vi färdas genom. Många är de vilda djuren som rör sig här. Vi visar upp de ringlande spåren som sträcker sig över den vita snön och eftersom vi färdas relativt tyst med hundspann har vi ibland turen att se något av djuren.
Du åker sittandes på hundsläden som körs av en kunnig guide. Under turen stannar vi till och grillar fläsk, korv och kokar kaffe över öppen eld. Nu får du chans att umgås och hälsa på våra sociala, snälla och kärleksfulla huskies och vi svarar gärna på alla frågor.
Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse.
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår: overall och varma stövlar, fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) och kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 tim.
Minimiålder är 6 år

Om du inte hittar ett datum som passar, tveka inte att skicka en förfrågan.NORRSKENSTUR MED HUNDSPANN, 3 TIMMAR
Detta är samma tur som ”I skogslandet med hundspann” men efter mörkrets inbrott. Då selar vi ut och styr kosan rakt ut i de snötyngda skogarna. Förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet. Vi gör upp eld och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.
Pris: 1700 Sek/person. I priset ingår: overall och varma stövlar, fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.
Minimiålder är 6 år
Bokning på förfrågan:DAGSTUR MED HUNDSPANN I JOKKMOKKS SKOGAR, 6 TIMMAR
Kör ett eget hundspann under en dag och färdas tillsammans med slädhundarna genom nordlandets snötyngda skogar. Vi färdas över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom vackra skogar. Vi berättar om landskapet som vi färdas genom och om djuren som lever här. Under dagen ser vi många olika spår i snön och vi visar dig vad de olika djuren lever av och hur de är anpassade till snön och vintern.
Du får lära dig köra ett eget hundspann och komma i närmare kontakt med våra slädhundar och deras olika personligheter.
Vi stannar till och gör eld, kokar kaffe, tillagar lunch och låter hundarna få en paus.
Pris: 3000 Sek/person. I priset ingår: overall och varma stövlar, eget hundspann, lättare lunch och en rutinerad hundspannsguide. Turen varar ca 6 timmar. Min. 2 personer.
Bokning på förfrågan:


Hur fysiskt krävande kommer det att vara?

På 1-timmes, 3-timmars och Norrskensturen sitter du som passagerare på en släde medans vi kör släden. På släden är det som en slags bänk som du sitter grensle över. Du måste alltså vara kapabel att sitta brett isär och kunna böja dina ben 90 grader. Upp till 4 personer kan sitta på en släde och ni måste sitta väldigt nära varandra.
Om du är väldigt stor (väldigt tung) kan det innebära problem för hundarna och med utrymmet på släden. Om så är fallet måste du meddela oss detta vid bokning.

På Dagstur med hundspann kommer du att hantera och köra ett eget hundspann. Hur fysiskt krävande det kommer att bli beror mycket på hur snö och väderförhållandena blir under turen. Men, att köra hundspann kräver att du har god balans och är i någorlunda god fysisk form.
I uppförsbackar och tunga snöförhållanden måste du hjälpa hundarna genom att sparka bredvid släden och ibland också springa och putta släden i branta uppförsbackar. Du måste också ha i åtanke att du kommer att vara fysiskt aktiv utomhus i kyla under många timmar.

Barn är inte tillåtna att köra eget hundspann. Och, bebisar eller väldigt små barn är inte alls att rekommendera att ta med på utomhusaktivitet under flera timmar på vintern.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år och äldre.

Share