Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

KORTA HUNDSPANNSTURER VINTER 2017/2018

Följ med på någon av våra kortare turer. Dessa sträcker sig från någon timme upp till en hel dag. Vanligtvis utgår vi från att ni åker sittandes på stora hundslädar som körs av oss. Vi berättar om vårt liv med hundarna och ni får chansen att lära känna våra siberian huskies som individer! På heldagsturen får ni möjlighet att köra eget spann.
Priser gällande vintersäsongen 2017/2018.

ENTIMMESTUR MED HUNDSPANN
En kortare prova-på-tur med hundspann där vi kör och ni åker sittandes på slädarna som dras av slädhundar.
Pris: 1000 Sek/person
I priset ingår: overall och varma stövlar, plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 1 timme.

TRETIMMARSTUR MED HUNDSPANN
Vår mest populära tur där ni åker sittandes på slädarna som dras av slädhundarna. Vi stannar till och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar. Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse.
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår: overall och varma stövlar, fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) och kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 tim.

NORRSKENSTUR MED HUNDSPANN
Efter mörkrets inbrott selar vi ut och styr kosan rakt ut i de snötyngda skogarna. Förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet. Vi gör upp eld och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.
Pris: 1500 Sek/person. I priset ingår: overall och varma stövlar, fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

DAGSTUR MED HUNDSPANN
Under en dag färdas vi tillsammans med slädhundarna genom nordlandets snötyngda skogar. Du får köra ett eget hundpann och komma i närmare kontakt med alla slädhundar och deras personligheter. Vi stannar till och gör eld, kokar kaffe, tillagar lunch och låter hundarna få en paus.
Pris: 3000 Sek/person. I priset ingår: overall och varma stövlar, eget hundspann, lättare lunch och en rutinerad hundspannsguide. Turen varar ca 6 timmar. Min. 2 personer.

Hur fysiskt krävande kommer det att vara?

På 1-timmes, 3-timmars och Norrskensturen sitter du som passagerare på en släde medans vi kör släden. På släden är det som en slags bänk som du sitter grensle över. Du måste alltså vara kapabel att sitta brett isär och kunna böja dina ben 90 grader. Upp till 4 personer kan sitta på en släde och ni måste sitta väldigt nära varandra.
Om du är väldigt stor (väldigt tung) kan det innebära problem för hundarna och med utrymmet på släden. Om så är fallet måste du meddela oss detta vid bokning.

På Dagstur med hundspann kommer du att hantera och köra ett eget hundspann. Hur fysiskt krävande det kommer att bli beror mycket på hur snö och väderförhållandena blir under turen. Men, att köra hundspann kräver att du har god balans och är i någorlunda god fysisk form.
I uppförsbackar och tunga snöförhållanden måste du hjälpa hundarna genom att sparka bredvid släden och ibland också springa och putta släden i branta uppförsbackar. Du måste också ha i åtanke att du kommer att vara fysiskt aktiv utomhus i kyla under många timmar.

Barn är inte tillåtna att köra eget hundspann. Och, bebisar eller väldigt små barn är inte alls att rekommendera att ta med på utomhusaktivitet under flera timmar på vintern.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år och äldre.

Share