Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Jokkmokks Vintermarknad 2019

Jokkmokks Vintermarknad
En marknadsvecka i Jokkmokk är en besynnerlig upplevelse. Redan flera veckor före marknaden börjar hela samhället att vibrera av aktivitet. Snön skyfflas undan, elkablar dras, tempot ökar och förväntningarna ligger i luften. Helgen före marknadsveckan börjar de första marknadsbesökarna dyka upp, varmt påklädda med pälsmössor och tjocka dunjackor. Många kommer år efter år, det tycks bli som ett gift att man vill tillbaks och träffa gamla och nya vänner. För visst är det just mötena som är det viktiga. Jokkmokk har alltid varit en naturlig mötesplats för människor från när och fjärran. Marknaden i sig är nog inte det viktigaste. Förutom mötena är det alla föreläsningar, danskvällar, konstutställningar, slöjdutställningar och jojk konserter osv. Jokkmokks vintermarknad är en fyrahundraårig tradition.
Läs mer om Jokkmokks vintermarknads historia >>>

För vår del består marknaden av att köra hundspann. Vi tar även hjälp av våra kollegor för att hinna med så mycket som möjligt. Trots det blir vi ofta fullbokade.
Under Jokkmokks marknad så begränsar vi våra hundspannsturer till 3 timmarsturer och Norrskensturer. Förbokning gäller.
Under vintermarknaden kör vi dagligen våra korta hundspannsturer från
måndagen 4 – söndag 10 feb.

TRETIMMARSTUR MED HUNDSPANN
Vår mest populära tur där ni åker sittandes på slädarna som dras av slädhundarna. Vi stannar till och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse.
Avgångar: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår fika, plats på hundsläde samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

NORRSKENSTUR MED HUNDSPANN
Efter mörkrets inbrott selar vi ut och styr kosan rakt ut i de snötyngda skogarna. Förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet.
Vi gör upp eld och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.
Avgångar: 19:00-22:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person. I priset ingår fika, plats på hundsläde samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

Tillsammans med några av våra lokala samiska renskötare kan vi också erbjuda er möjligheten att få följa med dem ut i ren-skogen. Följ med och mata deras renar och få en inblick i en renskötares liv och den samiska kulturen. En unik upplevelse som du inte vill missa!
Dagliga turer från måndagen 4 – söndag 10 feb.

FÖLJ MED RENSKÖTARNA I DERAS DAGLIGA ARBETE I REN-SKOGEN
Följ med lokala samiska renskötare ut i deras dagliga arbete i skogen och va med och utfodra deras renar på deras naturliga vinterbetesmarker. Kring den öppna elden serveras kaffe med tilltugg och samtalen kring elden ger dig en inblick i livet som renskötare och den samiska kulturen.
Avgångar: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår plats i skoterpulka, fika och tilltugg, möte med renar på deras naturliga betesmarker tillsammans med samisk renskötare.Turen varar ca 3 timmar.

>>BOKA NU
Turerna förbokas online eller via email:jokkmokkguiderna@gmail.com

Mer information om våra korta turer på Jokkmokksmarknad>>>

Följande datum är aktuella inför framtidens vintermarknader i Jokkmokk:
5-8 Februari 2020
Ett mycket hett tips är att boka logi i riktigt god tid!

Share