Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Jokkmokks Vintermarknad 2019


Folk trängs längs byns gator. Dunjackor i alla möjliga färger, pälsrockar och pälsmössor är framplockade från vinden, ibland känns det nästan som om tiden står stilla och att allt är som det alltid har varit. Människor möts och gör affärer med varandra.

Kom bort från marknadstressen och upplev känslan av att susa fram på en hundsläde bakom ett gäng starka huskies och umgås kring den sprakande elden.
Följ med renskötare ut i skogarna och mata deras renar och få en unik inblick i deras liv och den samiska kulturen.
Under vintermarknaden kör vi dagliga turer 4 – 10 februari med fasta avgångar tillsammans med våra kollegor. Hämtning och lämning med bil i centrala Jokkmokk ingår.
Välkomna!
Stina & Matti

Turerna förbokas online eller via email:jokkmokkguiderna@gmail.com

>> BOKA NU

FÖLJ MED RENSKÖTARNA I DERAS DAGLIGA ARBETE I REN-SKOGEN
Följ med lokala samiska renskötare ut i deras dagliga arbete i skogen och va med och utfodra deras renar på deras naturliga vinterbetesmarker. Kring den öppna elden serveras kaffe med tilltugg och samtalen kring elden ger dig en inblick i livet som renskötare och den samiska kulturen.
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår plats i skoterpulka, fika och tilltugg, möte med renar på deras naturliga betesmarker tillsammans med samisk renskötare.Turen varar ca 3 timmar.Minimiålder är 6 år
Avgångar under Jokkmokks Marknad: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)

I SKOGSLANDET MED HUNDSPANN, 3 TIMMAR
Upplev känslan av att susa fram genom den lappländska naturen bakom ett gäng starka slädhundar. Här får du chansen att lära dig mer om naturen, hundarna och livet här i norr.
Vad döljer sig i de djupa skogarna runt Jokkmokk?
Färden går över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom snötäckta skogar, och vi berättar om landskapet som vi färdas genom. Många är de vilda djuren som rör sig här. Vi visar upp de ringlande spåren som sträcker sig över den vita snön och eftersom vi färdas relativt tyst med hundspann har vi ibland turen att se något av djuren.
Du åker sittandes på hundsläden som körs av en kunnig guide. Under turen stannar vi till och grillar fläsk, korv och kokar kaffe över öppen eld. Nu får du chans att umgås och hälsa på våra sociala, snälla och kärleksfulla huskies och vi svarar gärna på alla frågor.
Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse.
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår: overall och varma stövlar, fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) och kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 tim. Minimiålder är 6 år
Avgångar under Jokkmokks Marknad: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)

NORRSKENSTUR MED HUNDSPANN, 3 TIMMAR
Detta är samma tur som ”I skogslandet med hundspann” men efter mörkrets inbrott. Då selar vi ut och styr kosan rakt ut i de snötyngda skogarna. Förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet. Vi gör upp eld och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.
Pris: 1700 Sek/person. I priset ingår: overall och varma stövlar, fika, plats på hundsläde (4 platser/släde) samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.Minimiålder är 6 år
Avgångar under Jokkmokks Marknad: 19:00-22:00 (Förbokas)

Hur fysiskt krävande är det att åka hundspann?

På 3-timmars och Norrskensturen sitter du som passagerare på en släde medans vi kör släden. På släden är det som en slags bänk som du sitter grensle över. Du måste alltså vara kapabel att sitta brett isär och kunna böja dina ben 90 grader. Upp till 4 personer kan sitta på en släde och ni måste sitta väldigt nära varandra.
Om du är väldigt stor (väldigt tung) kan det innebära problem för hundarna och med utrymmet på släden. Om så är fallet måste du meddela oss detta vid bokning.

Bebisar eller eller små barn är inte att rekommendera att ta med på utomhusaktivitet under flera timmar på vintern.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år och äldre.

>> BOKA NU

Share