Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Jokkmokks Vintermarknad 2019


Folk trängs längs byns gator. Dunjackor i alla möjliga färger, pälsrockar och pälsmössor är framplockade från vinden, ibland känns det nästan som om tiden står stilla och att allt är som det alltid har varit. Människor möts och gör affärer med varandra.

Kom bort från marknadstressen och upplev känslan av att susa fram på en hundsläde bakom ett gäng starka huskies och umgås kring den sprakande elden.
Följ med renskötare ut i skogarna och mata deras renar och få en unik inblick i deras liv och den samiska kulturen.
Under vintermarknaden kör vi dagliga turer 4 – 10 februari med fasta avgångar tillsammans med våra kollegor. Hämtning och lämning med bil i centrala Jokkmokk ingår.
Välkomna!
Stina & Matti

Turerna förbokas online eller via email:jokkmokkguiderna@gmail.com

>> BOKA NU

FÖLJ MED RENSKÖTARNA I DERAS DAGLIGA ARBETE I REN-SKOGEN
Följ med lokala samiska renskötare ut i deras dagliga arbete i skogen och va med och utfodra deras renar på deras naturliga vinterbetesmarker. Kring den öppna elden serveras kaffe med tilltugg och samtalen kring elden ger dig en inblick i livet som renskötare och den samiska kulturen.
Avgångar: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår plats i skoterpulka, fika och tilltugg, möte med renar på deras naturliga betesmarker tillsammans med samisk renskötare.Turen varar ca 3 timmar.

TRETIMMARSTUR MED HUNDSPANN
Vår mest populära tur där ni åker sittandes på slädarna som dras av slädhundarna. Vi stannar till och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse.
Avgångar: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår fika, plats på hundsläde samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

NORRSKENSTUR MED HUNDSPANN
Efter mörkrets inbrott selar vi ut och styr kosan rakt ut i de snötyngda skogarna. Förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet.
Vi gör upp eld och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.
Avgångar: 19:00-22:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person. I priset ingår fika, plats på hundsläde samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

Hur fysiskt krävande är det att åka hundspann?

På 3-timmars och Norrskensturen sitter du som passagerare på en släde medans vi kör släden. På släden är det som en slags bänk som du sitter grensle över. Du måste alltså vara kapabel att sitta brett isär och kunna böja dina ben 90 grader. Upp till 4 personer kan sitta på en släde och ni måste sitta väldigt nära varandra.
Om du är väldigt stor (väldigt tung) kan det innebära problem för hundarna och med utrymmet på släden. Om så är fallet måste du meddela oss detta vid bokning.

Bebisar eller eller små barn är inte att rekommendera att ta med på utomhusaktivitet under flera timmar på vintern.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år och äldre.

Share