Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Jokkmokks Vintermarknad 2018


Folk trängs längs byns gator. Dunjackor i alla möjliga färger, pälsrockar och pälsmössor är framplockade från vinden, ibland känns det nästan som om tiden står stilla och att allt är som det alltid har varit. Människor möts och gör affärer med varandra.

Kom bort från marknadstressen och följ med på en hundspannstur. Upplev känslan av att susa fram på en hundsläde bakom ett gäng starka huskies och samtalen kring den sprakande elden.
Under vintermarknaden kör vi dagliga kortturer 29 jan till 4 februari med fasta avgångar tillsammans med våra kollegor. Vi hämtar er med bil inne i Jokkmokk och åker ut till vår kennel i Skabram 3 km utanför Jokkmokk.
Välkomna!
Stina & Matti

Hundspannsturerna förbokas via email:jokkmokkguiderna@gmail.com

TRETIMMARSTUR MED HUNDSPANN
Vår mest populära tur där ni åker sittandes på slädarna som dras av slädhundarna. Vi stannar till och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.Denna tur rekommenderar vi varmt till alla som vill få en lättare natur och hundspannsupplevelse.
Avgångar: 09:00-12:00 and 13:00-16:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person I priset ingår fika, plats på hundsläde samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

NORRSKENSTUR MED HUNDSPANN
Efter mörkrets inbrott selar vi ut och styr kosan rakt ut i de snötyngda skogarna. Förhoppningsvis flammar ett vackert norrsken över himlavalvet.
Vi gör upp eld och grillar fläsk, korv och fikar kaffe/te och bullar.
Avgångar: 19:00-22:00 (Förbokas)
Pris: 1500 Sek/person. I priset ingår fika, plats på hundsläde samt en kunnig hundspannsguide. Turen varar ca 3 timmar.

Hur fysiskt krävande kommer det att vara?

På 3-timmars och Norrskensturen sitter du som passagerare på en släde medans vi kör släden. På släden är det som en slags bänk som du sitter grensle över. Du måste alltså vara kapabel att sitta brett isär och kunna böja dina ben 90 grader. Upp till 4 personer kan sitta på en släde och ni måste sitta väldigt nära varandra.
Om du är väldigt stor (väldigt tung) kan det innebära problem för hundarna och med utrymmet på släden. Om så är fallet måste du meddela oss detta vid bokning.

Bebisar eller eller små barn är inte att rekommendera att ta med på utomhusaktivitet under flera timmar på vintern.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år och äldre.

Share