Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Hundspannsäventyr och norrskensnätter

Tältkåtan bjuder på ljus och värme

Upplev midvintertiden i Lapland! Färdas med ett eget hundspann genom sagolika skogar och se det mystiska norrskenet sakta dansa över himlen.
Tillbringa en natt i canvastält och två nätter i mysiga timmerstugor. Hämta dricksvatten ur ett hål i den tjocka isen och känn värmen från den sprakande elden i kaminen.
Finn de vilda djurens spår i snön och lev i ett med naturen och vildmarken tillsammans med våra tillgivna Siberian huskies.

Dag 1-4 Fyra dagar bak på hundsläden och tre nätter i det vilda.
Vi hämtar upp er i Jokkmokk och kör ut till vår kennel som ligger strax utanför byn.
För dem som behöver låna har vi varma thermo parkas och byxor och riktigt varma vinterstövlar. Du får instruktioner i att köra hundsläde, hur man kommunicerar med slädhundar och lära dig om säkerhet i kallt klimat etc.
Vi selar ut våra huskies och packar slädarna och gör oss redo för start. Du får köra ditt eget hundspann med 4 Siberian huskies.
Varje dag stannar vi till och tillagar lunch över öppen. Vid stugorna och tältcampen hjälps vi alla åt med att ta hand om och mata hundarna, laga mat och hämta vatten etc.
Det finns ingen garanti för norrsken men förhoppningsvis kommer du att få uppleva detta fantastiska ljusfenomen dansa över natthimlen.
Dag fyra kommer vi att vända tillbaka mot Jokkmokk och på eftermiddagen kommer vi åter till kenneln full med nya intryck och erfarenheter. Vi ger hundarna lite välförtjänt snacks och selar av dem.
Efter att ha tagit farväl av era nyfunna vänner kör vi tillbaka er till Jokkmokk med bil.

Fakta:

Datum:
4 – 7 December 2017
11 – 14 December 2017
18 – 21 December 2017
2 – 5 Januari 2018
8 – 11 Januari 2018
15 – 18 Januari 2018
22 – 25 Januari 2018
5 – 8 Februari 2018
12 – 15 Februari 2018
Utöver dessa fasta avgångar kan turen genomföras vid förfrågan

Gruppstorlek: Minimum 2 deltagare max 4 deltagare. Större grupper på förfrågan.

Inkluderat i priset: Individuellt hundspann med utrustning, guide, varm jacka och byxa, varma stövlar, mössa, vantar, sovsäck.
Alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 4, logi (1 natt i tält och 2 nätter i skogskojor)
Ej inkluderat i priset: Resa samt transfer till och från Jokkmokk, reseförsäkring och alkoholhaltiga drycker.

Turförhållanden: Svårighetsgrad; Alla aktiviteter är mestadels måttligt ansträngande.
I stugorna sover vi i våningssängar blandat män och kvinnor. Stugorna värms upp av ved, är utan elektricitet och rinnande vatten. Tältet värms upp av en vedkamin och vi sover alla i samma tält på renskinn i varma sovsäckar. Utedass finns vid stugorna men vid tältcampen gräver vi hål i snön.
Ingen tidigare hundspannserfarenhet krävs men du måste tycka om djur och känna medkänsla för dem.

Pris: 11 900 Sek/pers (inkl.moms)
Gäller vintersäsongen 2017/2018

Hur fysiskt krävande kommer det att vara?

Hur fysiskt krävande det kommer att bli beror mycket på hur snö och väderförhållandena blir under turen. Men, att köra hundspann kräver att du har god balans och är i någorlunda god fysisk form. I uppförsbackar och tunga snöförhållanden måste du hjälpa hundarna genom att sparka bredvid släden och ibland också springa och putta släden i branta uppförsbackar.
Du måste också ha i åtanke att du kommer att vara fysiskt aktiv utomhus i kyla under många timmar per dag. Våra turer är inte tillrättalagda turistiska äventyr utan riktiga upplevelser där alla jobbar som ett team och hjälps åt med allt från att ta hand om hundarna, matlagning, i- och urlastning av slädar, hämtning av vatten etc.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år.

Share