Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Hundspannsäventyr och norrskensnätter

Tältkåtan bjuder på ljus och värme

Upplev midvintertiden i Lapland! Färdas med ett eget hundspann genom sagolika skogar och se det mystiska norrskenet sakta dansa över himlen.
Tillbringa en natt i canvastält och två nätter i mysiga timmerstugor. Hämta dricksvatten ur ett hål i den tjocka isen och känn värmen från den sprakande elden i kaminen.
Finn de vilda djurens spår i snön och lev i ett med naturen och vildmarken tillsammans med våra tillgivna Siberian huskies.

Dag 1-4 Fyra dagar bak på hundsläden och tre nätter i det vilda.
Vi hämtar upp er i Jokkmokk och kör ut till vår kennel som ligger strax utanför byn.
För dem som behöver låna har vi varma thermo parkas och byxor och riktigt varma vinterstövlar. Du får instruktioner i att köra hundsläde, hur man kommunicerar med slädhundar och lära dig om säkerhet i kallt klimat etc.
Vi selar ut våra huskies och packar slädarna och gör oss redo för start. Du får köra ditt eget hundspann med 4 Siberian huskies.
Varje dag stannar vi till och tillagar lunch över öppen. Vid stugorna och tältcampen hjälps vi alla åt med att ta hand om och mata hundarna, laga mat och hämta vatten etc.
Det finns ingen garanti för norrsken men förhoppningsvis kommer du att få uppleva detta fantastiska ljusfenomen dansa över natthimlen.
Dag fyra kommer vi att vända tillbaka mot Jokkmokk och på eftermiddagen kommer vi åter till kenneln full med nya intryck och erfarenheter. Vi ger hundarna lite välförtjänt snacks och selar av dem.
Efter att ha tagit farväl av era nyfunna vänner kör vi tillbaka er till Jokkmokk med bil.

Fakta:

Datum:
3 – 6 Dec 2018
10 – 13 Dec 2018
17 – 20 Dec 2018
7 – 10 Jan 2019
14 – 17 Jan 2019
21 – 24 Jan 2019
11 – 14 Feb 2019
18 – 21 Feb 2019

Gruppstorlek: Minimum 2 deltagare max 5 deltagare.

Pris:
11 900 SEK/person (inkl. moms)

Inkluderat i priset:
Erfaren hundspannsguide
Individuellt hundspann med utrustning
Varm jacka, byxor, stövlar, mössa och vantar
Sovsäck och utrustning för turen
Alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 4
Logi, 1 natt i tält och 2 nätter i skogskoja

Ej inkluderat i priset:
Resa till och från Jokkmokk
Reseförsäkring
Alkoholhaltiga drycker

Tillval:
Övernattning på Hotel Akerlund natten före och/eller efter ditt hundspannsäventyr
Vi rekommenderar att ni ankommer till Jokkmokk dagen före turen startar så att ni inte riskerar att missa turen ifall era flyg/tåg etc skulle vara försenade.

Turförhållanden: Svårighetsgrad; Alla aktiviteter är mestadels måttligt ansträngande.
I stugorna sover vi i våningssängar blandat män och kvinnor. Stugorna värms upp av ved, är utan elektricitet och rinnande vatten. Tältet värms upp av en vedkamin och vi sover alla i samma tält på renskinn i varma sovsäckar. Utedass finns vid stugorna men vid tältcampen gräver vi hål i snön.
Ingen tidigare hundspannserfarenhet krävs men du måste tycka om djur och känna medkänsla för dem.

Hur fysiskt krävande kommer det att vara?
Hur fysiskt krävande det kommer att bli beror mycket på hur snö och väderförhållandena blir under turen. Men, att köra hundspann kräver att du har god balans och är i någorlunda god fysisk form. I uppförsbackar och tunga snöförhållanden måste du hjälpa hundarna genom att sparka bredvid släden och ibland också springa och putta släden i branta uppförsbackar.
Du måste också ha i åtanke att du kommer att vara fysiskt aktiv utomhus i kyla under många timmar per dag. Våra turer är inte tillrättalagda turistiska äventyr utan riktiga upplevelser där alla jobbar som ett team och hjälps åt med allt från att ta hand om hundarna, matlagning, i- och urlastning av slädar, hämtning av vatten etc.

Om du är osäker på om du är kapabel att delta, tveka inte att kontakta oss på email och berätta om dig själv och vad som bekymrar dig. Kvinnor tenderar att underskatta sig själva och medans män ibland överskattar sin fysiska förmåga. På våra turer har vi haft deltagare från hela världen, av alla kön i åldrar upp till 70 år.

För vem?
Minimiålder är 16 år (i sällskap av en vuxen) för denna tur.
Är ni en familj med mindre barn vänligen kontakta oss på email.

Plats:
Jokkmokk
Vi träffas allihop på Jokkmokkguiderna´s kennel kl. 9:30 på ankomstdagen.
Adress: Skabram 201, 962 99 Jokkmokk
Kan du inte ta dig hit på egen hand så kan vi hämta upp dig i Jokkmokk centrum.

Bokning

Innan du bokar, var noga med att du läst igen all information som finns om just denna tur såsom turförhållanden och vad som krävs av dig som deltagare.
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

»Bokningsvillkor

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen för att se till att det minsta antalet deltagare nås för att genomföra turen. Vi kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order.
Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas, och kreditkortsuppgifterna hålls endast för säkerhetsändamål.

Share