Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Paddling i Pärlälvens naturreservat, Lappland

canoeing, paddling, Lapland

Greppa paddeln och följ med på en kanottur i ett av Lapplands okända vildmarksområden.
Pärlälvens naturreservat är ett av Sveriges sista väglösa skogsområden. Hit har inte många turister hittat än och de få människor man möter är vanligtvis lokalbefolkning. Det är ett vackert landskap med små fjäll som reser sig över den gamla skogen.
All utrustning som tält, mat, gaskök etc. packar vi med oss i kanoterna. På kvällarna slår vi läger vid strandkanten. När vi gör kortare vandringsturer i omgivningen bär vi endast med oss en lättare dagspackning i våra ryggsäckar. Karatssjön erbjuder även bra fiskemöjligheter och du kan fånga både laxöring, gädda, abborre och harr.
Detta är varken en extrem kanottur eller extrem fisketur utan en härlig vildmarksupplevelse i och med naturen.
Första och sista natten bor du på anrika Hotel Akerlund i centrala Jokkmokk.

Dag 1 Ankomst till Jokkmokk.
Vi träffas i receptionen på Hotel Akerlund i centrala Jokkmokk kl. 18 och går sedan för att äta middag tillsammans. Under kvällen umgås vi och lär känna varandra och går igenom programmet för de kommande dagarnas äventyr.

Dag 2 Mot Karats.
Frukost på hotellet och sedan åker ut till vårt ställe för att gå igenom utrustningen, ger er klädråd och går igenom säkerhet. Efter det kör vi västerut till Karats (50 km) där vi sjösätter kanoterna och paddlar iväg längs sjön. Närmare kvällning hittar vi oss en fin lägerplats och slår upp våra tält. Middagen tillagas och intas vid lägerelden.

Dag 3-5 Paddla och leva vildmarksliv
Under de följande dagarna kommer vi att leva vildmarksliv, paddla mellan lågfjällen, vandra i gamla tallskogar, utforska bäckar och småsjöar åtskilda från den större Karatsjön. Vi provar fiskelyckan och kanske bestiger vi fjället Farforita som mäktigt stupar 400 meter rakt ner i sjön.
All mat lagar vi tillsammans över öppen eld eller på gaskök. På kvällarna samlas vi och umgås runt lägerelden innan vi faller till sömns i tälten.
När vi fiskar tar vi endast upp de vi kan äta resten släpper vi tillbaka. Det är viktigt att vårda naturen och inte ta mer än vi behöver.
Vi kommer att ha många fina möjligheter för fotografering, studera blommor/växter, titta på fåglar eller bara njuta av tystnaden.

Dag 6 Tillbaka till civilisationen
Efter frukost vänder vi kanoterna och paddlar österut. Efter några timmar i kanoterna når vi fram till vart vi startade dag ett. Här packar vi in utrustningen i bilen och far åter till Jokkmokk.
Incheckning på Hotel Akerlund. På kvällen möts vi och äter middag tillsammans på någon av Jokkmokks restauranger.

Dag 7 Avresedag
Efter en god frukost på hotellet är det dags att ta farväl av Jokkmok.

FAKTA

Datum:
14 – 20 Juni 2019;
10 – 16 Aug 2019
Andra datum på förfrågan min. 2 pers

Pris: 12 900 SEK/person (inkl. moms)
Sommaren 2019.

Inkluderat i priset:
Vildmarksguide (svensk- och engelsktalande)
1 kanot/2 personer
Flytväst. sovsäck, liggunderlag, tält, matlagningsutrustning.
Fiskekort
Helpension från middag dag 1 till frukost dag 7
Boende (2 nätter på Hotel Akerlund (del i tvåbäddsrum), 4 nätter i tält)
Transport av gäster och utrustning från Jokkmokk till och från iläggningsplats i Karats.

Ej inkluderat i priset:
Resa till och från Jokkmokk
Reseförsäkring
Alkoholhaltiga drycker
Singelrumstillägg

För vem?
Minimiålder är 16 år (i sällskap av en vuxen) för denna tur.
Du behöver ingen tidigare kunskap för att följa med på denna turen men du måste vara simkunnig, vara vid god hälsa med en någorlunda kondition och tycka om att vistas i och med naturen.
Är ni en familj med mindre barn vänligen kontakta oss på email: jokkmokkguiderna@gmail.com

Plats:
Jokkmokk.
Möt oss i receptionen på Hotel Akerlund kl.18:00.

Innan du bokar, var noga med att du läst igen all information som finns om just denna tur såsom turförhållanden och vad som krävs av dig som deltagare.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Notera! Vi kommer manuellt att granska bokningen för att se till att det minsta antalet deltagare nås för att genomföra turen. Vi kommer att bekräfta tillgängligheten så snart vi kan efter att vi fått din order.
Innan din bokning är bekräftad kommer inga betalningar eller avgifter att tillämpas, och kreditkortsuppgifterna hålls endast för säkerhetsändamål.

Share