Huvudmeny:


Naturens Bsta

Vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

Paddling i Pärlälvens naturreservat, Lappland

canoeing, paddling, Lapland

Greppa paddeln och följ med på en kanottur i ett av Lapplands okända vildmarksområden.
Pärlälvens naturreservat är ett av Sveriges sista väglösa skogsområden. Hit har inte många turister hittat än och de få människor man möter är vanligtvis lokalbefolkning. Det är ett vackert landskap med små fjäll som reser sig över den gamla skogen.
All utrustning som tält, mat, gaskök etc. packar vi med oss i kanoterna. På kvällarna slår vi läger vid strandkanten. När vi gör kortare vandringsturer i omgivningen bär vi endast med oss en lättare dagspackning i våra ryggsäckar. Karatssjön erbjuder även bra fiskemöjligheter och du kan fånga både laxöring, gädda, abborre och harr.
Detta är varken en extrem kanottur eller extrem fisketur utan en härlig vildmarksupplevelse i och med naturen.

Dag 1 Mot Karats.
Vi möts i Jokkmokk kl.10.00 och åker ut till vårt ställe för att gå igenom utrustningen, ger er klädråd och går igenom säkerhet. Efter det kör vi västerut till Karats (50 km) där vi sjösätter kanoterna och paddlar iväg längs sjön. Närmare kvällning hittar vi oss en fin lägerplats och slår upp våra tält. Middagen tillagas och intas vid lägerelden.

Dag 2-4 Paddla och leva vildmarksliv
Under de följande dagarna kommer vi att leva vildmarksliv, paddla mellan lågfjällen, vandra i gamla tallskogar, utforska bäckar och småsjöar åtskilda från den större Karatsjön. Vi provar fiskelyckan och kanske bestiger vi fjället Farforita som mäktigt stupar 400 meter rakt ner i sjön.
All mat lagar vi tillsammans över öppen eld eller på gaskök. På kvällarna samlas vi och umgås runt lägerelden innan vi faller till sömns i tälten.
När vi fiskar tar vi endast upp de vi kan äta resten släpper vi tillbaka. Det är viktigt att vårda naturen och inte ta mer än vi behöver.
Vi kommer att ha många fina möjligheter för fotografering, studera blommor/växter, titta på fåglar eller bara njuta av tystnaden.

Dag 5 Tillbaka till civilisationen
Efter frukost vänder vi kanoterna och paddlar österut. Efter några timmar i kanoterna når vi fram till vart vi startade dag ett. Här packar vi in utrustningen i bilen och far åter till Jokkmokk. Vi planerar att vara tillbaka i Jokkmokk ca. 16.00.

FAKTA

Datum:
5 – 9 Juni 2017;
26 – 30 Juni 2017;
17 – 21 Juli 2017;
14 – 18 Augusti 2017.
Utöver fasta avgångar kan turen genomföras vid förfrågan

Inkluderat i priset: Vildmarksguide (svensk- och engelsktalande). 1kanot/2 personer, flytväst. sovsäck, liggunderlag, tält, matlagningsutrustning. Fiskekort. Transport av gäster och utrustning till och från iläggningsplats. Helpension från lunch dag 1 till lunch dag 5.

Ej inkluderat i priset: Resa till och från Jokkmokk. Reseförsäkring, alkoholhaltiga drycker.

Turörhållanden: Svårighetsgrad; Du behöver ingen tidigare kunskap för att följa med på denna turen men du måste vara simkunnig, vara vid god hälsa med en någorlunda kondition och tycka om att vistas i och med naturen.

Pris: 8 900 SEK/person (inkl. moms)
Sommaren 2017.

Share